Filmen om Snøhulemannen

Bli med på en fantastisk reise i norsk natur med en helt annerledes villmarkshelt! En morsom, filosofisk og gripende film om den totale frihet.

Snøhulemannen har levd ute i den norske Fjellheimen i 30 år. Med gamle treski på beina beveger han seg fra snøhule til snøhule. Hulene isolerer godt og beskytter mot kulde og snøstorm utenfor. Snøhulemannen har utviklet originale og morsomme løsninger for å overleve i de barske omgivelsene.

Omgitt av reinsdyr og brøytebilsjåfører som nærmeste naboer, nyter Snøhulemannen friheten og filosoferer over samfunnet og sin egen tilværelse som avviker.

Livet hans endrer seg da han mottar det triste budskapet om at moren hans er død. Hun etterlater ham også en arv: Han får overta leiligheten hennes i byen. Men testamentet innholder også betingelsen om at han ikke kan selge leiligheten uten å bruke pengene til bolig. Hun vil at han skal leve som en «normal» person. Hva vil Snøhulemannen gjøre? Vil han gi opp livet som et fritt menneske i fjellet eller miste arven etter moren?

Dette er en film om en mann som lever på tvers av det norske A4-samfunnet og konsumkulturen. Filmen er et korrektiv til utstyrsfiksert friluftsliv og en morsom fortelling om en helt annerledes norsk villmarkshelt.

Kommentar ikke mulig.