En hilsen fra Snøhulemannen

Jeg heter Sverre Nøkling og er 59 år. De siste 30 årene har jeg levd utendørs. Jeg husker ikke helt hvordan det begynte, det har bare blitt slik. For 10-15 år siden traff jeg en nordlending på tur i fjellet. Han spurte om han kunne få lage film om meg. Jeg var ikke så begeistret i begynnelsen, men etter hvert syntes jeg det var fint å få selskap. Nå er filmen ferdig og skal på kino. Jeg innser selvfølgelig at jeg har valgt et annet liv enn de fleste, selv om dette livet er hverdag for meg. Derfor tror jeg at det kan være morsomt for andre å se filmen. Og siden en filmpremiere er en spesiell opplevelse, tar jeg turen ned til lavlandet for å være med. Det gleder jeg meg til!

19 svar to “En hilsen fra Snøhulemannen”

 1. Marie Hansen sier:

  30 år i fjellet står det respekt av! Traileren ser utrolig bra ut, gleder meg til å se filmen.

 2. Kai Martinsen sier:

  Har akkurat lest om Snøhulemannen i Fjell og Vidde, utrolig bra lesning.Skal helt klart se filmen!

 3. Petter sier:

  Kult at du klarer deg uten penger, respekt, men ikke vært noe for meg,tror jeg. men å leve så isolert, savner du ikke mennesker da?

 4. Frank sier:

  Jeg smiler, tenker og reflekterer og ser at hun som hadde en natt i hulen gjøre det samme etter kun kort tid… Det hadde selvsagt vært interessant å møte denne mannen og spurt om et hav av ting. Noen av ren nysgjerrighet og noen for egen vinnings del. Utenom et kick for nysgjerrigheten vil vel dette være en film for ettertanke og kanskje inspirasjon på nivå med Helge Ingstad sine bøker?

  Blir spennende med filmen.

  Takk for at du gav oss andre muligheten til et nøkkelhull inn i livet ditt.

 5. Inger Elise Olsen Børjesson sier:

  Tusen takk til dere alle for en fantastisl filmopplevelse og helaften med Sverre og endel av dere andre!!

  Jeg håper mange kommer og ser denne filmen og nyter,reflekterer og blir be-rørt!

  ……det må jo nesten tilføyes at Sverre var rene oppkomme å snakke med,- endog den mest sankkesalige av oss kom knapt til orde..

  Sverre vet så mye om det meste og har brukt tiden i ensomhet med og i naturen til refleksjon!

  GÅ OG «LEV» en liten stund i denne mannens liv!!

 6. Anonym sier:

  Eg er imponert av at du har levd ute i 30 år, eg skjønar måten du tenker på. Filmen var velidig bra, mange flotte naturbilder.

  Lykke til videre med livet i hulene dine på Haukeli.

 7. kjetil sier:

  Så filmen på kino i går.

  Utrolig bra å se at det går an å klare seg uten alt det dyre Gortex-utstyret til Lars Monsen. Tror nok flere nordmenn vil finne seg sin egen fjelltopp etterhvert, …mens vi venter på frigjøringsdagen når oljen endelig tar slutt.

  Inspirerende!

 8. Lise Eriksen Bru sier:

  Eg storkoste meg under filmen din. Blei utrolig fascinert av måten du lever på. Du er jo en av de mest ressurs sterke menneskene eg har sett 🙂 lykke til videre!!

 9. Rune sier:

  Han må vere tøff!

 10. Jens sier:

  når kommer filmen på dvd?

 11. Harald N. sier:

  Godt å se og vite at det ennå finns mennesker som kan leve i pakt med naturen, ha respekt for den og mestre den selv i vår matrialistiske elektroniske verden. Har stor respekt for deg Sverre. Stå på. HN.

 12. bost sier:

  Sida dato ikkje har blitt lagt ut endå, tenkte eg å opplyse om at DVDen e lagt ut til forhåndssalg på http://www.platekompaniet.no/Film.aspx/DVD/Snhulemannen/?id=7090021300091

  Fekk epost av f(x) hin dagen om «forhåndsbestilling» på platekompaniet. Platekompaniet seier sjølv «Denne varen slippes 18/10»

 13. Så filmen på kino i går. Utrolig bra å se at det går an å klare seg uten alt det dyre Gortex-utstyret til Lars Monsen. Tror nok flere nordmenn vil finne seg sin egen fjelltopp etterhvert, …mens vi venter på frigjøringsdagen når oljen endelig tar slutt. Inspirerende!

 14. Kult at du klarer deg uten penger, respekt, men ikke vært noe for meg,tror jeg. men å leve så isolert, savner du ikke mennesker da?

 15. Kult at du klarer deg uten penger, respekt, men ikke vært noe for meg,tror jeg. men å leve så isolert, savner du ikke mennesker da?

 16. Nona Mills sier:

  30 år i fjellet står det respekt av! Traileren ser utrolig bra ut, gleder meg til å se filmen.

 17. Eg er imponert av at du har levd ute i 30 år, eg skjønar måten du tenker på. Filmen var velidig bra, mange flotte naturbilder. Lykke til videre med livet i hulene dine på Haukeli.

 18. Lana Snider sier:

  Så filmen på kino i går. Utrolig bra å se at det går an å klare seg uten alt det dyre Gortex-utstyret til Lars Monsen. Tror nok flere nordmenn vil finne seg sin egen fjelltopp etterhvert, …mens vi venter på frigjøringsdagen når oljen endelig tar slutt. Inspirerende!

 19. Maria sier:

  Kjempetøfft gjort! Gleder meg til å se filmen.